2019 Irsko

Fotodokumentace

Organizátor zájezdu - cestovní kancelář Vsacan.


  1. den Odjezd z nástupních míst (odpoledne) do Německa.
  2. den Cesta Německem a Francii, REMEŠ (UNESCO, katedrála Notre Dame, místo korunovace francouzských králů, palác Tau, bazilika svatého Remigia), pokračování cesty na ubytování. Nocleh.
  3. den Snídaně, odjezd z ubytování do přístavního města CHERBOURG, nalodění a cesta do Irska. Nocleh v kabinách, včetně večeře a snídaně.
  4. den Dopoledne připlutí do Dublinu, setkaní s leteckou skupinou, odpoledne první část prohlídky města DUBLIN (prohlídka hlavního města Irska, katedrála sv. Patrika, hrad ze 13. století, starý parlament, kolej Nejsvětější trojice a další). Přejezd na ubytování. Večeře, nocleh.
  5. den Snídaně, odjezd z hotelu, GLENDALOUGH (Údolí dvou jezer – oblast proslulá pro své přírodní krásy, velkolepé horské scenérie a bohatou historii v podobě pozůstatků klášterního komplexu z 6. století), přejezd do ROCK OF CASHEL (skála svatého Patrika, patřící k nejstarším a nejvýznamnějším památkám Irska, pozůstatky nejstaršího románského kostela v Irsku, mohutná katedrála, hrad, válcová věž a unikátní vysoký irský kříž. Pevnost na skále, která byla symbolem královské a kněžské moci). Přejezd na ubytování. Večeře, nocleh.
  6. den Snídaně, cesta západním pobřežím Irska na MOHÉROVÉ ÚTESY (nejkrásnější část pobřeží Atlantiku s mohutnými útesy a divokou přírodou), BURREN (kamenná poušť, svažující se do moře s pestrou, výjimečnou květenou), ENNIS (romantické městečko s typickými uličkami a se zříceninou kláštera uprostřed města), návrat na ubytování. Večeře a nocleh.
  7. den Snídaně, cesta na jih na poloostrov IVERAGH a okružní jízda NÁRODNÍM PARKEM KILLARNEY (nádherná divoká příroda s krásnými pobřežními scenériemi, klidnými jezery, opuštěnou přírodou, kde se rozkládá nejvyšší irské pohoří MacGillicuddy - jedna z nejkrásnějších částí Irska), návštěva romantických přímořských městeček WATERVILLE a SNEEM, cesta přes horské sedlo do MUCKROSS HOUSE (panské sídlo s nádherným parkem a zříceninou kláštera Muckross Abbey), cesta na západ do oblasti města Cork na ubytování. Večeře a nocleh.
  8. den Snídaně, CORK (druhé největší město Irska s původním historickým jádrem na ostrově mezi řekami, Anglický trh, Katedrála svatého Fin Barra, stará pevnost), cesta do WATERFORD (jedno z nejstarších měst Irska s bohatou historií sahající do 8. stol. a éry Vikingů, kteří město kolonizovali), KILKENNY (nazýváno „mramorové město“ s hradem Butlerů, katedrála St. Canices, považována za nejkrásnější gotickou stavbu Irska), cesta na ubytování. Večeře a nocleh.
  9. den Snídaně, dopoledne návštěva MONASTERBOICE (pozůstatky jednoho z nejvýznamnějších klášterních komplexů v Irsku, dva nejkrásnější kamenné vysoké irské kříže), HILL OF TARA (prehistorické sídlo velekrálů), TRIM (impozantní anglonormanská pevnost, nejpůsobivější hrad Irska, který si zvolil Mel Gibson pro natáčení velkofilmu „Statečné srdce”), odpoledne DUBLIN (pokračování prohlídky města a večer možnost návštěvy typických irských hospůdek, v dnes už legendární dublinské ulici Temple Bar, spojené s ochutnávkou proslulého irského piva Guiness a poslechem folkové muziky). Večeře a nocleh.

© by Ivan Kudláček, 2023 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.