2016 Čína

Fotodokumentace

Video

Organizátor zájezdu - cestovní kancelář China Tours.


  1. den Let Praha - Peking po příletu procházka starými mizejícími uličkami Pekingu večer speciální specialita pekingská kachna
  2. den Peking - celodenní výlet na jednu s přístupných úseků Dlouhé zdi, jedné z největších staveb lidstva, nazývané také Velká čínská zeď. Cestou zastávka u olympijských sportovišť Ptačí hnízdo a Vodní kostka
  3. den Peking - Výstavní lamiastický klášter Yong-hrgong Konfuciánská akademie, návštěva Letního paláce, sídla českých císařů v podhůří Západních Hor na břehu jezera Kunming, návštěva čajového tržiště. Večer přestavení pekingské opery.
  4. den Peking - procházka po náměstí Tian anmen, největším náměstí na světě. Prohlídka Zakázaného města, sídla čínských císařů do roku 1911. Největší palácový komplet na světě. Chrám Nebes, místo kam chodili čínští císařové modlit za dobrou úrodu. Nočním přejezd lůžkovým vlakem do Xianu
  5. den Xian (Si-an) - prohlídka světoznámé Hliněné armády, jedinečné archeologické naleziště z konce 13 století před Kristem. Cestou zastávka v nefritové dílně. Velká mešita a podvečer procházka muslimskou čtvrtí.
  6. den Xian - celodenní výlet na posvátnou taoistickou horu s několika tisíci schody. Na vrchol vede lanovka, my jsme šli pěšky. Typická čínská krajina často sloužící jako předloha pro výtvarné umění.
  7. den Xian dokončení prohlídky města. Taoistický klášter Osmi nesmrtelných, pagoda Malé divoké husy, monentální 14 km dlouhé hradby. Večer odjezd lůžkovým vlakem Suzhou (Su-čou).
  8. den Suzhou Starobylé města při Velkém císařském kanálu. Procházka nádhernnými čínskými zahradami (zahrada Mistra rybářských sítí a zahradaa Pokorného služebníka). Exkurze do tvárničky na zpracování hedvábí.
  9. den Suzhou - Šanghaj Zastávka u kanály protkané vodního městečka Zhouzhuang (Čou-čuang), projížďka v gondole. Procházka starým Šanghajem. Večer procházka obchodní třídou Nanking.
  10. den Šanghaj Prohlídka supermoderní čtvrti. Prohlídka města ze 490 m vysoké věže SWFC. Projížďka nejrychlejším vlakem světa (431 km). Návštěva nábřeží Bund, centra života smetánky dvacátých let minulého století.
  11. den Šanghaj - přelet do Guilinu (Kuej-lin) a přechod do městečka Yangshua (Jang-šuo) centrum oblasti homolovitých kopečků. Odpoledne vyhlídková platba lodi po řece Li.
  12. den Londji (Luong-ti) celodenní výlet na terasová rýžová polička v oblasti zvané Dračí hřbet, obývané zajímavými národnostními menšinami. Panoramatické výhledy na terasy
  13. den Shenzhen (Šen-čen) výlet auty mezi rýžovými poličky a kopečky a výstup na Měsíční horu s na opakovatelným výhledem do malebné krajiny odpoledne přejezd rychlovlakem (300 km) do Shenzhenu, přechod hranic a transfer Hongkongu.
  14. den Hongkong Procházka ulicemi moderního velkoměsta. Historickou lanovkou na kopec Viktoria Peak a pohled na večerní Hongkong z městské části Kowloon večer odlet do Prahy.

Místa označené tučně jsou na seznamu UNSCO

© by Ivan Kudláček, 2023 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.