2006 Peru

Foto dokumentace

Organizátor zájezdu - cestovní kancelář America Tours.


1.den: Odlet z Prahy do Limy. Přílet do Limy večer, transfer do hotelu, nocleh.

2.den: Po snídani transfer na letiště a odlet do Cuzco. Prohlídka Cuzco (Plaza Mayor, chrám Coricancha – exteriér) a okolí: obrovská pevnost z megalitických kamenů Sacsayhuaman, svatyně Quenco, pevnost Puca Pucara, Inkova lázeň Tambo Machay. Přejezd do Valle Sagrado de los Incas – posvátného údolí Inků, prohlídka fascinujících zřícenin Pisac a Ollantaytambo, nocleh v turistickém resortu Incaland v údolí řeky Vilcanota – Urubamba.

3.den: Časně ráno odchod na vlakové nádraží v Ollantaytambo, jízda malebnou soutěskou do Pueblo Machu Picchu (dříve Aguas Calientes), odtud mikrobusy na horské sedlo se zříceninami Machu Picchu. Prohlídka s místním průvodcem a volno na magickém místě, které se vám navždy vryje do paměti. Zpět do údolí a návrat do Cuzco.

4.den: Dnes nás čeká celodenní přesun k vysokohorskému jezeru Titicaca (3 800 m n.m.), přes sedlo La Raya (4 200 m n.m.), kde se vyfotografujeme na světovém rozvodí mezi Tichým oceánem a Atlantikem. Nejkrásnější a nejlevnější svetry z alpaky, jemné vlny peruánských lam, koupíte právě tady, na indiánském tržišti. Nocleh v Puno.

5.den: Po snídani se vydáme do Bolívie. V Copacabaně, slavném poutním místě, se zastavíme v jiskřivě bílé katedrále, kde je uctívána patronka Bolívie, černá soška Panny Marie. Plavba moderním katamaránem po vysokohorském obrovském jezeře Titicaca s vycházkou po posvátném ostrově Inků, Isla de Sol, prohlídka místního muzea a modelů totorových člunů. Pokračování okrajem Altiplana do La Pazu, největšího města Bolívie.

6.den: Dopolední prohlídka La Pazu (kostel sv. Františka, katedrála, prezidentský palác, indiánské a čarodějnické tržiště) a fotografická vycházka do nedalekého „Měsíčního údolí“. Erozí modelované pískovcové věže oživené sporadicky kaktusy pojmenoval slavný astronaut Neil Amstrong. Poté odjedeme na proslulou archeologickou lokalitu Tíwanako, kde rozlehlé zříceniny se záhadnými obřími sochami, pevnost Kalasasaya a Brány Slunce a Měsíce nenechají nikoho chladným. Návrat zpět přes jezero Titicaca do Peru, nocleh v Puno.

7.den: Po ránu plavba k plovoucím ostrovům kmene Los Uros, kde si určitě nenechte ujít romantické svezení na domorodém člunu z totory. Cestou na letiště v Juliaca pak budeme obdivovat záhadné pohřební mohyly chullpas na poloostrově Sillustani nad jezerem Umayo. Odlet do Arequipy. Orientační prohlídka města s pozadím impozantních sopek Misti, Chachani a Pichu Picchu. Nocleh v Arequipa.

8.den: Časně ráno se vydáme cestou mezi sopkami Misti a Chachani na náhorní planinu Altiplano přes sedlo Alta Patapampa (4 950 m n.m.) do údolí Chívay (3 000 m n.m.), nocleh v turistickém resortu Casa Andina. Žádný z turistů si nenechá ujít příležitost vykoupat se pod hvězdami v místních horkých minerálních pramenech.

9.den: Celodenní výlet ke kaňonu Colca, druhému nejhlubšímu na světě. Nezapomenutelná krajina: milion hektarů miniaturních terásek, Indiánky v typických krojích, vyhlídka od Cruz del Condor na kondory i na dno kaňonu hluboko pod námi. Návrat do Arequipy a nocleh v Arequipa.

10.den: Po snídani nás čeká cesta okrajem pouště Atacama, jedné z nejvyprahlejších oblastí světa. Postupně překonáme stovky metrů klesání až k pobřeží Pacifiku, kde zamíříme po Panamerické dálnici směrem na sever do Nazca. Tady možná, na křížení kilometrových čar a stametrových obrazců zvířat, přistávaly kdysi v Pampě kosmické lodě… Teorií je několik a úsudek si uděláte vlastní. Nocleh v Nazca.

11.den: Po snídani fakultativně vyhlídkový let nad tajemnými nazkanskými obrazci. Ještě nákupy místní unikátní keramiky a prohlídka technické památky, předinckého vodovodu. Cestou na poloostrov Paracas se zastavíme v laguně Huacachino, obklopené stametrovými písečnými dunami. Nocleh v hotelu Paracas.

12.den: Dopolední plavba s koloniemi lvounů, tučňáků a tisíců kormoránů, kdy cestou lze vyfotografovat záhadný obrazec. Návrat do Limy, orientační prohlídka města s místním průvodcem (čtvrti Miraflores, Barranco, San Isidro, Plaza Mayor s katedrálou a prezidentským palácem). Transfer na letiště a odlet do Prahy.

© by Ivan Kudláček, 2023 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.