2017 Izrael

Velká cesta Izraelem

Fotodokumentace

Organizátor zájezdu - cestovní kancelář Adventura.


29.10.2017 Let Praha Tel Aviv. Přílet do Tel Avivu brzo ráno. Návštěva historického přístavu Jaffa, kde sv. Petr zachránil Tabithu od smrti. Prohlídka Caesarea římského amfiteátru a akvaduktu. V pozdní odpoledne prohlídka Tel Avivu.

30.10.2017 Akka příjezd přes Haifu do historického přístavu prosnulého z doby křižáckých výprav. Nazareth návštěva baziliky Zvěstování a kaple, kde archanděl Gabriel zvěstovl Panně Marii narození Ježíše. Kána Galilejská, místo prvního Ježíšova zázraku, kdy na svatbě proměnil vodu ve víno. Večerní přesun do Tiberisu.

31.10.2017 Galilejské jezero projížďka lodí. Hora Blahoslavení. Tabaga místo zázraků kde došlo k rozmnožení chleba a ryb. Kibuct Ginosar a Kafarnum, kde si Ježíš vybral své učedníky. Přesun na Golanské výšiny do míst výhledem na syrskou hranici. Památník Jomkipurské války. Cesta zpět do Tiberisu přes Yardenit. kde se Jordánu vlévá do Galiljeského jezera.

1.11.2017 Jordánsko přejezd přes most Sheikh Hussein. Návštěva antické města Džereše, jednoho z největších římských měst na blízkém východě. Hora Nebo odkud Mojžíš viděl zaslíbenou zemi.

2.11.2017 Petra celodenní návštěva unikátního komplexu nabatejských monolitických chrámu vytesaných ve skalách. Královské hrobky, pokladnice, divadlo.

3.11.2017 Vádi rum munentální údolí magické pouště Lawrence z Arábie, kde se obří okrové věže tyčí do výšky až 600 m. Jedna nejuchvatnějších přírodních zajímavostí Blízko východu.

4.11.2017 Kráter Ramon vyhlídka a výstup na pevnost Masada. Návštěva oázy Ejn Gedi. s Koupání v Mrtvém moři.

5.11.2017 Kumrán návštěva archeologické lokality, místa nalezení svitku od Mrtvého moře. Pohled na Jericho nejníže položené a nejdéle trvale osídlené město na světě.

6.11.2017 Jeruzalém cesta na Olivovskou horu. Návštěva kostela Pater Noster a kostela Dominnus Flevit. Getsemanská zahrada, židovský hřbitov, vstup do Starého Města Sionskou bránou. Židovská čtvrť, procházka po Cardo. Zeď nářků, skalní dóm, kde měl Abrahám obětovat svého syna Izáka. Křížová cesta až k chrámu Božího hrobu.

7.11.2017 Jad Vašem návštěva památníku holocaustu. Procházka ortodoxní židovskou čtvrtí. Výlet do Betléma.

8.11.2017 Přesun na letiště v Tel Avivu a odlet do Prahy.

© by Ivan Kudláček, 2023 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.