2017 Sicilie

Fotodokumentace

Organizátor zájezdu - cestovní kancelář Delfín Travel


  1. den Celodenní fakultativní výlet lodí na LIPARSKÉ OSTROVY (prohlídka ostrova LIPARI s krásným historickým centrem stejnojmenného města), přejezd na ostrov VULCANO (koupání v sirném jezírku a v moři vyhřátém tzv. Fumaroly, nebo na černé pláži).
  2. den Cesta do PALERMA (hlavní město Sicílie, výjezd na vrchol Monte Pellegrino - poutní místo patronky města sv. Rozálie s kostelem a s nádherným rozhledem na město, dále pěší procházka městem,teatro Massimo,náměstí quatro canti, dóm s náhrobky Normanů a Hohenštaufů, Palazzo dei Normani, sídlo sicilského parlamentu, kostel San Giovanni degli Eremiti uprostřed zahrad, největší kapucínské katakomby. MONREALE (město ležící na svahu hory Monte Caputo, která se vypíná nad úrodným údolím zvaném “La Conca d’Oro” /Zlatá mušle/ s nejkrásnějším dómem na Sicílii vyzdobeným pozlacenými mozaikami a s přilehlým klášterem - snad nejnavštěvovanější místo jižní Itálie).
  3. den Cesta do SIRACUSA (město, které ovládalo Sicílii a soupeřilo s Athénami, Kartágem a Římem. Prohlídka areálu Parco Archeologico - řecké divadlo, římský amfiteátr, vápencové lomy s jeskyní Ucho Dionýsovo s výbornou akustikou, dále část města Ortygia s pramenem Fonte Aretusa, pevnost Castello Maniace, Archimédova kašna).
  4. den Cesta s výjezdem na úbočí ETNY (největší evropská činná sopka s možností vycházky po malých kráterech Silvestri na úbočí, nebo lanovkou pod vrchol Etny), dále do TAORMINY (světoznámé letní a zimní klimatické lázně s jedinečnou polohou na terase nad mořem, jedno z nejkrásnějších měst Itálie, druhé největší řecké divadlo na Sicílii s výhledem na Etnu).

© by Ivan Kudláček, 2023 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.