1999 Indie

Fotodokumentace

Organizátor zájezdu - cestovní kancelář Escapa Travel International.


Šílené staré Dillí a začátek, jak se patří DILLÍ

Dilli zosobňuje osm historických míst významných pro Indii. Uvidíme největší mešitu Indie, rušnou ulici Chandni Chowk, pepřový trh, zažijeme okouzlující náboženství sikhismus při návštěvě gurudvaru. Chcete vidět i britské Dillí? Jaký je vlastně rozdíl mezi Dillí, Starým Dillí a Novým Dillí? Brána do Indie a koloniální náměstí Connaught Place. Ukážeme vám hlavní město Indie tak, že budete nadšeni! Prohlídku začneme aklimatizací kulturním šokem.

  1. den: Kde velbloudi křižují ulice a sloni vozí mahárádže do pevnosti DILLÍ – JAIPUR

Přesun z Dillí do hlavního pouštního města Jaipur a nejpestřejšího místa celé Indie, státu Rajasthán. Jaipur se svými širokými ulicemi a růžovými fasádami domů nepodobá žádnému jinému městu. Ulice křižují velbloudi a ženy nosí sárí hýřící všemi barvami. Dnes uvidíme Palác Hawa Mahal, ale i trhy s látkami a šperky. Povíme si více o království Džhánsí, které se snažili dobýt angličtí vojáci. Večer návštěva nejkrásnějšího kina v celé Indii. Raj Mandir, to není jen kino, je to atrakce! Při sledování dobrého bollywoodského trháku je atmosféra tohoto kina na druhém místě za fotbalovými svatyněmi. Město, které se vám dostane pod kůži všemi smysly.

  1. den: Růžové město a nádherná pevnost Amber JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA

Úžasné město duchů FATEHPUR SIKRI (UNESCO): velkolepé město Akbara (největšího vládce Indie před britskou nadvládou), které si projdeme jako velké muzeum. Městu došla pitná voda několik let po jeho vybudování a zůstalo dokonale zachováno. Uvidíme také hrobku věštce s tajemným mramorovým oknem vytvořeným z obrovské mramorové desky, kterým je dokonale vidět ven, ale téměř vůbec dovnitř. Večer se přiblížíme k Agře.

  1. den: Nejkrásnější stavba planety a Červená pevnost Mughalů AGRA – DELHI – VÁRÁNASÍ

Indická architektura v podání dynastie Mughalů dosáhla v Agře svého vrcholu. Taj Mahal (UNESCO) je prý nejkrásnější stavbou naší planety. Všichni ho už známe z fotografií, dokumentů či literatury. Vyrovná se ale něco pocitu, když před ním poprvé zastavíte naživo? Překrásná Červená pevnost (UNESCO), z níž Mughalové ovládali velkou indickou říši. Výhled, se kterým umíral stavitel Taj Mahalu. Proč? Vysvětlíme si.ontent

© by Ivan Kudláček, 2023 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.