2016 Pobaltí

Fotodokumentace

Organizátor zájezdu - cestovní kancelář Vikend.


  1. den odlet z Prahy odpoledne přílet do Rigy (Lotyšsko). Prohlídka metropole Riga. Město je místo pro svou malebnost a největší koncentraci secestních domů v Evropě. I v jiných památek patří do světového dědictví UNESCA (Dóm, Švédská brána, Prašná věž, Kasárna, Říšský hrad, Dům červenohlavců). Pozdě večer odlet do Palangy (Litva).
  2. den Kurská kosa. Po snídani příjezd do Klapejdy a trajektem na Kurskou Kosu. Unikátní přírodní krásy s lesy písečnými dunami a mořským pobřežím. Zachovala tradiční architektura v malebné vesnici Ninda. Výstup na písečné duny, čarodějný vrch poblíž vesnice Juodkrnté. Návrat trajektem a busem do Palange.
  3. den Návštěva Bývalé Sovětské jaderné základny v Plokštině. Působivé poutní místo Křížový vrch (Litva). Vycházka nádhernými severskými mokřadly. Kameri u Rigy. Noclev Riga.
  4. den Riga Lotyšské Švýcarsko Národní park Lahemna. Prohlídka hradu Turajda s výhledem na údolí řeky Gauja. Přejezd na baltské pobřeží. Nocleh v Tallinu (Estonsko).
  5. den Národní park Lahemna vodopád Jagalla, pobřeží s Bludnými balvany. Rybářská osada Kasmu. Malebná zřícenina hradu Toolse na břehu moře. Návrat do Tallinu a prohlídka města (radničí náměstí, Dominikánský klášter, okolí hradu Toompea a s vyhlídkami na pravoslavný kostel Alexanddra Něvského, věžt tlustá Markéta.
  6. den Tallinu Odpolede trajek do Helsinek (2,5 hod.) Ve finském hlavním městě na zbytku toho dne prohlídka pevnosti Suemenlinma, kostel ve skále a jiné církevní památky z Helsinek.
  7. den dokončení prohlídky centra Helsinek, Olympijský stadion (E. Zatopek) odpoledne transfer na letiště večer přílet do Prahy.

© by Ivan Kudláček, 2023 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.